2025-01-29
今日同老公慶祝週年紀念日 去咗中環高級餐廳浪漫一番 餐廳位於成日拍戲或者好多人影婚紗相嘅燈柱街開胃小菜有Smoke Salmon包Cream Cheese 上面再放左三文魚子 鹹鹹香香嘅煙三文魚好似一朵花咁裏面包住Creamy嘅芝士 上面仲有啲爆汁嘅三文魚子Honey Glazed Smoked Ham, Pineapple Salad 煙火腿面頭配上薄薄一片菠蘿肉 淋上少少蜜糖加埋仲有啲沙律菜 食落好RefreshingFusill Lunghi Bucati, Pork Sausage, Asps,Aglio Olio意粉好粗身好煙韌好好咬 加埋個汁係蒜蒜辣辣好香口惹味 仲有煎香咗嘅豬肉腸 好啱我胃口Main可以揀燒春雞/煎海魚/RibeyeToothfish, Cuttlefish, Fava Beans Bouillabaisse魚肉夠實淨 又滑口 魚肉帶點油脂輕輕煎香Dessert or Cheese Platter當日甜品係Tiramisu 面頭有幾塊朱古力薄脆 再有香濃嘅朱古力粉鋪面 Tiramisu夠酒味 或者如果有嗌酒嘅朋友其實可以要個Cheese PlatterPe
Aglio Olio
Main可以揀燒春雞/煎海魚/Ribeye