2024-10-29
如果想揾間高質又好食嘅餐廳慶祝🥂,好推薦嚟呢間食高級韓國料理店🇰🇷,店內裝潢精緻,散發出奢華嘅氛圍💛。每道菜肴都經精心烹製,品質上乘,食完有滿滿嘅幸福感🥰!環境寬敞舒適,我地兩個人坐喺舒適嘅卡位上,店員會幫我哋拉上廉,好似一個私密嘅小包廂咁,私隱度十足,可以靜靜地傾計食飯。✨海膽生牛肉紫菜包飯 $380生牛肉鮮嫩而且調味恰到好處,搭配濃厚鮮甜嘅海膽,鋪係脆卜卜嘅紫菜上面,食完鮮味餘味猶存瀰漫係口中😍。✨牛肉魚籽釜飯 $295釜飯熱熱地上面放咗牛肉、三文魚籽同生雞蛋,灑上香葱、芝麻粒同炸蒜,撈均食香口得嚟又有鮮甜味!牛肉肉味非常香濃,唔算太肥,食完唔會覺得好膩。✨白泡菜牛肉包 $135爽脆嘅白泡菜包住肉汁豐富嘅牛肉碎同韓式粉絲,配上濃郁嘅韓式醬汁,入口肉汁大爆發啊!✨清燉牛肋骨 $410預先已將骨同肉分開,切片上碟啖啖肉。牛肋骨燉得軟腍入味,肉質粉嫩容易咬開,湯頭清甜鮮美。✨生蠔煎餅 $228餅底煎得香脆,餡料有大量蔥同肥美飽滿嘅生蠔肉,蔥香味十足,配搭惹味煎餅醬汁食,超好味阿!🍹See You Cocktails $108濟州柚子燒酒加入檸檬汁、蘋果蘇打水,味道酸酸甜甜,容易入口,聽店
✨海膽生牛肉紫菜包飯 $380
✨牛肉魚籽釜飯 $295
✨白泡菜牛肉包 $135
✨清燉牛肋骨 $410
✨生蠔煎餅 $228
🍹See You Cocktails $108
濟州柚子燒酒加入檸檬汁、蘋果蘇打水,味道酸酸甜甜,容易入口,聽店員講係呢度最多人嗌嘅款式。
🍹Snowing Night Cocktails $118
韓國瑞雪清酒加入柑橘果醬,飲落有果香味,杯邊沿沾滿鹽粒,令口感清爽輕盈。
📍 Surasang 수라상 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖