2022-06-10 50 瀏覽
因為屋企人生日嘅關係,但係佢哋好多都冇打疫苗,所以入唔到餐廳食飯,屋企人又好鍾意食海鮮同生蠔,上網見到呢間餐廳海鮮comment 好好,所以一於試下我地今次叫左海鮮拼盤,除左生蠔,仲有帶子,地中海紅蝦,赤背一攞到返屋企,打開包裝就十分之驚嘆,個賣相真係好吸引,仲有閃燈,好啱生日慶祝打卡講下食物味道帶子:好厚肉,好鮮甜,頂級刺身質素地中海紅蝦:有蝦膏,肉質爽口彈牙赤背:十分之爽脆,厚肉生蠔有五款,每款兩隻Tia Maraa Pearl:外型最細,肉質肥美,海水味不算重,淡味清甜Namibia:外表較肥美,肉色偏牛奶白,食落去味道較鮮甜。 對我來說鹹甜適中,口感CreamyTarbouriech:淺粉紅色的外殼,食落帶有榛子味,並帶有甜味,生蠔味較濃郁Cocollos:蠔味較濃,帶子位帶甜,食落海水味較重,好清新,肉質甘甜豐富Gillardeau:外型最大隻,海水味十分濃,肉質比較厚實聽職員講自家直接從法國蠔場直接入口生蠔,品質及穩定性更高,而且會引入好多時令食材,每次都會有唔同的驚喜總括而言,日後慶祝又多一個好選擇,我一定會再encore

我地今次叫左海鮮拼盤,除左生蠔,仲有帶子,地中海紅蝦,赤背

講下食物味道
帶子:好厚肉,好鮮甜,頂級刺身質素

地中海紅蝦:有蝦膏,肉質爽口彈牙

赤背:十分之爽脆,厚肉

生蠔有五款,每款兩隻

總括而言,日後慶祝又多一個好選擇,我一定會再encore
外賣自取