2024-08-20 236 瀏覽
今日去左泰金鍋打邊爐,呢間火鍋店有9個湯底選擇,辣同唔辣既都有,仲要一人一鍋,呢點真係好正👍🏻特別如果一大班人去既話,都唔需要特別遷就其他人,始終有啲朋友食得辣,有啲又未必食到。除左湯底之外,嘢食同嘢飲既種類都好多選擇。嘢食方面,基本上平時一般火鍋店有既蔬菜種類,呢間都有,想要特別少少既話,呢間都有蟲草花可以揀,而一般既蛙蛙菜, see you tomorrow, 粟米果啲都應有盡有。腸仔、芝心丸都係,平時打邊爐既配料,呢間都有提供俾你揀。呢間仲可以俾你QR code點嘢食,肉類基本上都係用QR code點,仲可以點埋蝦滑、雞肉同豬肉串燒等等的。出面選料區果度都有少少熟食可以揀,例如海南雞,仲有油飯配埋。由於呢間都係泰式火鍋店,所以佢熟食區都有泰式冬陰功湯俾你添飲。嘢飲方面既話,汽水佢都有,仲有啲小眾啲既,例如罐裝黑糖薑茶,嘢飲款式都幾多,可以到時再慢慢睇,揀啱自己心水。除左罐裝之外,仲有已經整好既泰式奶茶同埋香茅水,可以自己斟嚟飲。果邊仲有刨冰可以自己整,刨冰嘅醬料都有朱古力醬、士多啤梨醬同煉奶可以揀,刨冰配料亦都有菠蘿、珍多條等等選擇。見到呢間火鍋店仲有幾款泰式甜品可以揀,但由於我

嘢飲方面既話,汽水佢都有,仲有啲小眾啲既,例如罐裝黑糖薑茶,嘢飲款式都幾多,可以到時再慢慢睇,揀啱自己心水。除左罐裝之外,仲有已經整好既泰式奶茶同埋香茅水,可以自己斟嚟飲。果邊仲有刨冰可以自己整,刨冰嘅醬料都有朱古力醬、士多啤梨醬同煉奶可以揀,刨冰配料亦都有菠蘿、珍多條等等選擇。見到呢間火鍋店仲有幾款泰式甜品可以揀,但由於我去食果陣已經臨近人哋收鋪,已經俾人食晒🥲所以今次就冇試到。

而呢間火鍋店整體環境都好乾淨,燈光都好光猛,出面既接客姐姐都好好人,下次有機會都再食呢間👍🏻👍🏻
2024-08-20