2022-05-11
今日懶得煮,所以決定去食下酒樓。入到去就已經好快有咁安排到有位,重有優惠係一蚊乳鴿,乳鴿好惹味,一蚊既野,雖然細隻啲,不過一蚊重想點呀,之後再叫多個咕嚕肉,醬皇炒象拔蚌再加一個手拍青瓜小食,以上食物都係喺張孖寶紙到揀,記得問佢啲職員攞因為佢當初唔記得左比我地。哈哈。首先,稻香既咕嚕肉,小編大力推薦,出面啲咕嚕肉好大機會個皮係會淋,不過依個一既咕嚕肉係全部都係脆卜卜,熱辣辣,份量好足夠。之後就係個醬皇炒象拔蚌,本身我地都諗,死啦,無菜洗唔洗加返個菜呢?結果就係依個餸裏面係會炒埋啲西蘭花🥦係個餸裏面,象拔蚌好爽口,好新鮮,炒得好有火喉。手拍青瓜,都係正常野,小酸,作為開胃小食,真係好正。總括,連埋加一茶位$371.5埋單,依個價錢,正正常常,都係好食,會有下次再食多啲唔同既野。
手拍青瓜,都係正常野,小酸,作為開胃小食,真係好正。