2022-03-01
旺角廣華街最近新開咗一間裝修簡潔嘅糖水舖😋主打中色糖水,就連裝潢都以舊式香港為題,更有懷舊感🌄而作為中式糖水嘅支持者,就梗係要試下啦!❣️始創金銀燉鮮奶 $35講到中式糖水,燉奶就一定唔少得!所以就叫咗佢地熱嘅始創燉奶,叫得始創,果然好有獨特之處😳外貌同味道都有別於其他,原來燉奶嘅中心係流心黃,味道好易入口,蛋同奶味好濃郁好夾🤤完全唔覺得自己食緊流心黃👍🏼而且燉奶好滑口!讚!☺️❣️木瓜雪耳桃膠 $37木瓜雪耳糖水食得多,但好少會食到加咗桃膠嘅糖水,而作為一個貪靚嘅女性🤣又點會放過一個透過食就可以排毒又美顏嘅機會呢😆 桃膠係屬於一種無味但健康嘅食物,加上木瓜同雪耳本身味道唔會好濃所以都怕呢款糖水會落過多嘅糖吊味而好甜,但點知唔會!一啲都唔甜🤩,味道更似係材料嘅原汁原味,食完都真係覺得好健康😍環境🌌簡潔乾淨,座位唔算多,幾個朋友仔約埋一齊食糖水都唔錯👍🏼
❣️始創金銀燉鮮奶 $35
❣️木瓜雪耳桃膠 $37
環境🌌
簡潔乾淨,座位唔算多,幾個朋友仔約埋一齊食糖水都唔錯👍🏼