2015-06-26 809 瀏覽
今日LUNCH又同同事去左青山道附近搵嘢食, 呢間茶餐廳好有80年代感覺, 平時經過都見到好多人排隊買蛋撻, 咁今次就入去先試下個茶餐先啦.由於LUNCH HOUR, 比較多人, 老闆就叫我地上樓上坐, 樓上原來都好大, 我地各自都點左特餐試.沙爹牛面出色, 佢個沙爹汁同出面既有分別, 比較香濃, 而且牛肉都比較滑同入味餐包就失色, 凍冰冰, 包身比較硬, 入面有少少牛油, 真係得少少囉火腿蛋奄列, 一般, 冇咩蛋味全餐嘅靈魂終於黎啦, 呢杯熱奶茶就幫前兩樣嘢加番哂分, 入口甘香而且口感幼滑如果配埋蛋撻就冇得頂, 可惜我已經夠鐘返去地獄開工了, 唯有下次吞POP出黎TEA一TEA 啦.

火腿蛋奄列, 一般, 冇咩蛋味
題外話/補充資料: 而家興集體回憶, 呢間餐廳的確有回到過去嘅感覺, 而且價錢大眾化.
3 分鐘 (堂食)
  • 沙嗲牛肉麵
  • 奶茶