2018-01-16 22 瀏覽
呢間餐廳開咗一段時間,今日喺附近行街所以就決定晚餐就試吓呢一間餐廳。 見到門面寫住「懷舊創新、製作認真」更加吸引左我地❤。 呢間餐廳賣點多配料選擇🍴,而且原創白榨餃之如餃子是親手逐隻包,值得一讚👍🏼!客人最少揀三款餸 ,餸菜列明有幾個推介;非一般的食推介、超惹味推介、車仔麵推介和六款湯底揀選, 另麵底方面更有七款選擇😲。 見到咁多選擇即刻有選擇困難症但係唔緊要店舖有列明王牌必食🤗,見到有鳳爪、茄子、雲耳、青瓜、雞翼、香茅豬扒 ,當中有幾款王牌必食都是冷盤的。 我同朋友用餐後😋餸菜有六款推介:豬肺、話梅豬手、豉油王粉腸、鮑汁蘿蔔、南乳腩肉、秘製冬菇 …多個菜餸種類多目不暇給,如有需要加辣汁可向店員提出 。另外我哋叫咗個油菜,份量多。👏🏻👏🏻👏🏻值得一食冇介紹錯嘅係花膠碗仔翅😲❤必叫,碗仔翅裏面有花膠唔係任何車仔麵餐廳都有 ,而且最大驚喜嘅係兩大舊花膠十分足料😌,而且碗仔翅中有足料豬肉絲、冬菇絲、木耳絲和素翅... 欣賞呢一間店舖款款餸菜新鮮,食材十分入味就知落過功夫❤