2021-06-18
9 0 後 的 味 蕾 隱藏喺中環美食區入邊有間裝修得好懷舊既餐廳,用晒舊式海報、碗碟,但係就食住時尚日式配搭台式嘅食品-據聞呢間店日頭係要大排長龍,我哋揀咗夜晚收工時間去食,唔使排隊就好快食到👍🏻-😋大阪燒豬扒飯.呢間餐廳最出名就係炸豬扒,佢哋將啲豬扒炸到金黃色,外脆內軟,同埋我好鍾意佢哋嗰種脆唔係成口麵粉嗰種感覺,而係薄薄一層脆片嘅感覺-佢哋有幾個醬汁選擇(肉燥、咖喱、大阪燒),我就揀咗大阪燒汁,因為唔係間間炸豬扒餐廳都有,估唔到配搭上嚟好有日式風味,上面仲有沙律醬同埋木魚碎--😋豬軟骨撈粗麵佢啲豬軟骨蘿蔔同蓮藕滷得好入味,啲粗麵煮得唔會好淋,爽口,份量仲要好多,我一個女仔真係食唔晒-😋酥炸鳳尾蝦呢個小食必點,超級脆,佢哋係炸到隻蝦既表面蓬鬆脆,配埋特製嘅沙律醬,中和番油膩嘅味道,好好食,要試呀!-加$6就有汽水,加$10就有果汁-佢哋嘅餐牌選擇唔多,炸豬扒就係佢哋嘅招牌,如果唔係好大食,兩個人其實可以叫一款主食,然之後叫幾款小食些牙-不得不提好鍾意啲餐廳好貼心,會提供口罩套👍🏻
😋大阪燒豬扒飯
😋豬軟骨撈粗麵
😋酥炸鳳尾蝦
加$6就有汽水,加$10就有果汁
不得不提好鍾意啲餐廳好貼心,會提供口罩套👍🏻