同屋企人慶祝生日想食西餐,見筲箕灣嘅The Starred 有好多選擇,雜排/魚柳/油封鴨腿/鹹豬手,款款都好吸引咁,於是就去試下~而去意外發現超高cp值嘅巴斯克蛋糕㊙️‼️🍽️琺瑯鍋 慢煮牛面珠墩肉 ($80)🍽️鐵板美國牛封門柳 配鮮菇燒汁 ($130)加$40升級套餐,包括沙律.餐湯.西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕.飲品牛面珠墩肉炆到好淋,但淋得黎又保留咬感,入味得黎又唔會鹹,好好味🥹而且都算大舊,推薦🤤牛封門柳叫咗7成熟,質素比較普通而且好細舊,而且醬汁方面預設鮮菇燒汁,如果可以俾人自選會更加好成餐飯個記憶點一定係巴斯克焦香芝士蛋糕,加配蛋糕只需$20,見到價錢咁平,第一反應係懷疑究竟好唔好食㗎呢🤔上桌見佢同平時去cafe食嘅巴斯克賣相差唔多,食落蛋糕比較實心,芝士味唔算濃(我鍾意),唔會太甜亦唔漏,已呢個價錢呢個質素,真心超值呀😋👍🏻呢度上菜速度比較慢,叫左兩個餐要等半個鐘以上先送到,不過夜晚黎食個環境幾有氣氛,而且服務質素都好好

🍽️琺瑯鍋 慢煮牛面珠墩肉 ($80)
🍽️鐵板美國牛封門柳 配鮮菇燒汁 ($130)

慶祝紀念
生日