2024-06-23
今日黎到深水埗買野, 同朋友去左馬德里餐廳食晚餐呢到主要都係港式西餐既格局, 有焗飯, 鐵板既西餐食我地見佢個鐵板咁抵食, 決定一人叫一個鐵板餐, 我就叫左T骨牛扒, 朋友就叫左西冷牛扒跟餐仲會有餐包, 餐湯, 甜品同野飲, 我地另外加左個小食瑞士雞翼首先上既羅宋湯就普通港式既味道, 反而個餐包黎個陣熱熱地, 好軟熟好食之後就上鐵板啦, T骨牛排好大塊, 外表煎得恰到好處,, 咬落去入口即化, 鮮嫩多汁, 肉質鮮嫩柔軟,帶著一絲牛肉本來的清甜,卻又不失分量,口感非常讚, 加上黑椒汁又有另一種層次, 跟鐵板上既仲有薯條, 仍係扭紋薯條黎既, 食落就唔係炸到好脆個隻, 但熱辣辣既薯條點會唔好食另一個鐵板就係西冷牛扒, 同樣牛扒的厚度剛剛好, 外表煎至焦香酥脆, 切開之後肉質鮮嫩多汁, 朋友就揀左燒汁, 仲可以叫佢另上個小食瑞士雞翼有6隻, 都係加38蚊, 食落甜甜地唔會太咸, 而家都唔太多地方有得食, 值得加黎食最後仲有啫哩甜品整體黎講, 鐵板既分量十足,而且好有以前食港式扒房既味道, 價錢, 野食既質素都幾好, 如果黎開深水埗行街都可以試下
呢到主要都係港式西餐既格局, 有焗飯, 鐵板既西餐食
最後仲有啫哩甜品