2020-06-19 612 瀏覽
上星期做完運動搵嘢食,心血來潮想食西多士,朋友就介紹食呢間係九龍城嘅港嘢茶鐺。嚟到店外面,見到佢嘅裝修都非常特別,很有懷舊風格。加上見到他的餐牌,就決定入去試吓。餐廳雖然位置不多,但是等候時間也不算耐。係門口等位嘅時候我哋已經決定咗食咩,入到去好快落單。食物亦很快到,啲嘢食嚟到都好香,尤其是係一口西多士。除了西多士外,我們還叫了鹹牛肉三文治和餐蛋三文治,還有炸燒賣和炸雞髀。首先一口西多士,看似非常迷你的size,但是分量十足,把他們吃完也感到飽肚感。西多士外皮既是香脆可口內心軟熟。至於鹹牛肉三文治和餐蛋三文治,三文治烘得外脆內軟,而且他的餡料非常豐富。另外我們叫咗一個炸燒賣和炸雞髀餐,這個炸燒賣很香,炸的時間感覺剛剛好,不會太乾身,而且很脆口。反而炸雞髀就比較失望,我期待係大雞髀,點知佢幾細隻😿

• 凍奶茶