2024-03-22 460 瀏覽
*/銅鑼灣行完街,好想食打邊爐🤣搵到間正野🤩🤩餐廳環境 :成間餐廳由門口到入面好懷舊feel🤩我哋好中意好有70年代既感覺,播啲歌都係好懷舊,老一輩首首都岩聽好中意😂😂😂食物方面:由於唔太肚餓所以嗌左唔係好多野。清清地揀左個咸蛋介菜湯底,個湯底十分推介,野食未黎之前係可以飲左啲湯先,超鮮甜,好似屋企滾啲湯咁😋我都飲左兩碗🤩🤩叫左個懷舊蝦多士🦐小食打邊爐既地方竟然有蝦多士食仲要唔錯👍🏻好香脆,配上個甜酸醬,一個人竟然食到3件😋肉類方面叫左個秘製豬頸肉,上菜果陣見到佢係一串串好左既豬頸肉有小小驚喜,果然係秘製豬頸肉🤭🤭吾似平時打邊爐一碟切片咁上,熟左之後有少少孜然粉嘅味道,唔使點豉油都有味👍🏻👍🏻👍🏻我哋仲叫左牛胸爽,唔多地方有得食,一碟都有好多件,肥美又好爽😄🤩🤩🤩最後仲有甜品送,係啫喱同埋糖不甩😍啫喱仲可以落花奶😍個糖不甩好有驚喜好得意係條魚既形狀,職員首先將佢擺咗落個爐度煮熟佢,未食嘅時候就覺得好奇怪,因為個湯底係鹹嘅,煮完個糖不甩之後,職員會幫手剪開一粒粒然後再撈落啲花生碎度。食落又幾好味又鹹又甜咁,食到湯底個小小咸咸地,又有花生既甜味👍🏻👍🏻真係好特別😋😋😋九龍城同撈同煲 (堅拿
銅鑼灣行完街,好想食打邊爐🤣搵到間正野🤩🤩

餐廳環境 :

食物方面:
由於唔太肚餓所以嗌左唔係好多野。

叫左個懷舊蝦多士🦐小食

最後仲有甜品送,係啫喱同埋糖不甩😍啫喱仲可以落花奶😍

九龍城同撈同煲 (堅拿道西) (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓B號舖