2023-08-21
平時成日睇Sam and Victor 嘅YouTube 片都會見到佢地成日會去大安茶冰廳度食野,所以上個星期六趁🈶️時間就同媽咪一齊去試下👅食tea知道大安茶冰廳係由一間懷舊嘅茶餐廳易手轉型為Cafe, 所以係出面見到啲招牌同鋪面都keep住原有嘅樣貌,而且入到去啲格局都仲保留返懷舊嘅裝修風格,所以如果鍾意懷舊老香港茶餐廳文化,我覺得都幾值得黎飲杯野食個tea我地叫左一杯 Iced Matcha Latte (HK$46) 🍵同埋一杯 Hot Latte (HK$38)☕️,杯Matcha Latte唔會話太澀口,而且甜度適中,味道唔錯,而杯Latte就好夠熱而且奶味夠濃我地之後仲叫多左個檸茶曲奇(HK$36) share 黎食 🍋🍪, 檸茶曲奇個口味幾特別,有檸檬乾係入面,好有口感幾得意📍油麻地廣東道830號地下
📍油麻地廣東道830號地下