2016-05-10 1587 瀏覽
我一向都好鐘以食辣野嘅 聽聞呢間拉面店係出名食勁辣面嘅 有得揀level 1-200 同埋佢係夜晚先開 開到深夜 今晚同啲friend飲完野見有啲肚餓就上左黎試間店好隱蔽 一打開門就見到成間店嘅客人都係日本人 連店員都係 好似飛左去日本咁哈哈第一次試我都唔敢一黎就試太辣 決定試Level50嘅沾面 我落單嘅時候 同店員講話要LEVEL50嘅時候 佢好似好驚訝咁 搞到我緊張仔佢個沾面湯底好似成碗辣油咁 個麵質好好食 係我鐘意食偏硬個種 啲面亦都好掛到啲湯。 一「啜」, 嘩!真心辣 但係都真係辣得幾過癮 但就淨係食到辣味 食唔到本身湯嘅味道 所以見議大家試嘅時候由LEVEL 5-10開始 其他配料都係正常野 無咩特別 有蛋有叉燒同埋荀 但都幾欣賞佢擺左勁多日本蔥 令到碗麵唔會太油膩 中和返另外我地仲嗌左新鮮廣島蠔食 佢個樣好肥美 影完相即刻一膽食左佢 呢個真係超鮮甜 同埋好creamy佢面頭有少少蔥 同埋佢已經加左少少醋 啲味道啱啱好 唔會搶左隻生蠔本身帶有嘅少許海水味 呢個真心推介 分分鐘係出面啲大酒店都未別食到!

佢個沾面湯底好似成碗辣油咁
宵夜