2017-10-12 155 瀏覽
尼間餐廳最初開個陣,我一見到個價就已經走頭, 價錢比附近餐廳貴,連嘗試既衝動都沒有。同另一半再經過時,發現價格唔同左, 另一半表示想試下,反正諗唔到食乜 台式孖寶肉燥飯-黑醋豬軟骨-煎餃子首先個黑醋豬軟骨其實我好期待,可能因為我好鐘意呷醋 , 但可惜既係。。 黑醋唔夠味,雖然個豬軟骨夠淋, 好食,但黑醋唔夠入味 。+$15 配蚵仔煎 雖然唔太似台灣夜市食開的,但勝在佢d蚵仔夠厚實,比想像好食+$5 配灼時菜 普通,老左D鹽酥雞排+牛油脆豬 +細肉燥新竹米細肉燥新竹米 肉燥唔錯, 新竹米幼身,但量多一上檯 個下我。。。。 我個脆豬呢?????侍應表示脆豬無晒。。。咁點解唔一開始同我講呢? 或者中途問下可唔可以或者轉其他餐? 要等上檯先講,迫我要? 尼位侍應係上菜的不是落單的, 我亦唔想為難尼位侍應, 但唔該真係真係應該要先通知個客在先,而唔係上檯掉低就走左去雞扒亦好食, 全程最無奈係個包

台式孖寶肉燥飯

台式孖寶肉燥飯
-黑醋豬軟骨
-煎餃子
首先個黑醋豬軟骨其實我好期待,可能因為我好鐘意呷醋

加配蚵仔煎

+$15 配蚵仔煎
雖然唔太似台灣夜市食開的,但勝在佢d蚵仔夠厚實,比想像好食

灼油麥菜

+$5 配灼時菜 普通,老左D

鹽酥雞排+牛油脆豬 +細肉燥新竹米

細肉燥新竹米
肉燥唔錯, 新竹米幼身,但量多

鹽酥雞扒+牛油脫豬

一上檯 個下我。。。。
我個脆豬呢
?????

侍應表示脆豬無晒

雞扒亦好食, 全程最無奈係個包

2017-10-08
加配蚵仔煎