2008-04-16 14 瀏覽
同朋友上星期六係新城市廣場行行下,行到7樓.眼見食肆林立,而且正是晚餐時間. 於是便選擇了呢間叫TEPPAN200的日式餐廳. 7點半鐘左右呢間餐廳已經幾多人下.坐低睇下菜單先,3分鐘唔到,我個朋友經已睇中左個和牛餐=.=' 我再望一望個菜單,無咩野讓人可以眼前一亮,不過我好奇既就係日本鐵板燒餐廳竟然有扒食=.='係西餐個D跟薯菜蕃茄再碟上個D扒餐... 我地3個人,叫左一個和牛餐一客金菇牛肉卷一客鐵板牛舌餐牌寫住人氣,試下先. 和牛餐有一個壽司拼盤,壽司無咩特別來來去去個幾樣,跟住金菇牛肉卷來左,碟上=.='有D失望,餐牌張相係用鐵板上的... 呢道菜係用牛肉卷住D金菇,有8件.每件剛好一啖食落口...唔錯,金菇夠爽牛肉夠新鮮.好味!果然人氣推介! 再來牛舌,有4件,又係碟上既=.='4件牛舌都好大件,好厚. 點下個汁咬啖先,真係好食!!!煎得夠香,外脆內軟!!!唔錯唔錯!跟住和牛來左,呢次係鐵板上啦,哈哈,一快鐵板有炒菜墊底上面係一快和牛扒(切左條)跟住有小小蒜片,我地落單個陣係話食7成熟的,試下先!嗯!!! 7成熟差唔多,仲有好多肉汁流出來!!香軟牛味重.GOOD~ 炒菜底又幾
跟住和牛來左,呢次係鐵板上啦,哈哈,一快鐵板有炒菜墊底上面係一快和牛扒(切左條)跟住有小小蒜片,我地落單個陣係話食7成熟的,試下先!嗯!!! 7成熟差唔多,仲有好多肉汁流出來!!香軟牛味重.GOOD~ 炒菜底又幾爽脆下. 跟住跟餐又有海鮮炒飯,呢個炒飯就一般...總體來講幾個推介菜式都非常有水準,可再試. 不過D餐具就普通左D...可能呢間餐廳係注重水準唔注重賣相. 呢次我地一行3人冇去錯地方,鐵板燒真係幾好食! 仲可以一邊食野,一邊睇住D廚師烹飪緊D菜式.呢個就係鐵板料理既特別...鐵板廚師烹調各菜式過程係要讓客人欣賞的. 嗯,有幾會會再去食的~~~