2015-07-09
前排去開青衣做野。卅年黎只知隔離樓叫康和樓。原來呢樹長康邨都有有座康和樓。政府改名真係有一套特別方法。難得晨早完工梗係去搵食啦。打開OP一禁就以評分排先。見有間隱世小店爆like。諗都無諗就開map玩野外定向衝過去。行完出邨過埋天橋仲入埋個叫“涌美老屋村”既村屋亂行亂搵。錯左路行出村口先見原來第二條巷既街尾。心中昇起一句'為左食你可去到幾盡?' 行行重行行。終於到達。成間野貼滿明星相又報紙介紹又飲食男女。不禁倒抽幾口涼氣。又話隱世又咁張揚。通常都。。。 一場來到老虎蟹都食左先講。叫左特別少少既牛骨髓牛肺豬紅。面梗係油面啦唔係點算車仔面噃。丫姐同我講39蚊。我震左一震瞳孔放一放大。Well...OP說好的價錢合理呢?前面婆婆叫埋凍OT先38咋喎。街坊優惠定我食得招積丫喂!呢D廢話梗係齋諗。錢就照比嫁啦~既來之則不知。唯有乖乖搵位坐得細味一下。面煙勒的。菜爽脆的。豬紅甜的。肺普通的。骨髓不錯的。但我個心寒的 重作一次 面得幾啖的。菜兩片的。豬紅三粒的。肺幾忽的。骨髓還不錯的。原來現今車仔面已經唔係平民食品。亦可以推到呢個價位。好似仲貴過尖東個檔咁 。不過我都係重質多D。你爆好味既
難得晨早完工梗係去搵食啦。打開OP一禁就以評分排先。見有間隱世小店爆like。諗都無諗就開map玩野外定向衝過去。行完出邨過埋天橋仲入埋個叫“涌美老屋村”既村屋亂行亂搵。錯左路行出村口先見原來第二條巷既街尾。心中昇起一句'為左食你可去到幾盡?' 行行重行行。終於到達。成間野貼滿明星相又報紙介紹又飲食男女。不禁倒抽幾口涼氣。又話隱世又咁張揚。通常都。。。 一場來到老虎蟹都食左先講。叫左特別少少既牛骨髓牛肺豬紅。面梗係油面啦唔係點算車仔面噃。丫姐同我講39蚊。我震左一震瞳孔放一放大。Well...OP說好的價錢合理呢?前面婆婆叫埋凍OT先38咋喎。街坊優惠定我食得招積丫喂!呢D廢話梗係齋諗。錢就照比嫁啦~ 既來之則不知。唯有乖乖搵位坐得細味一下。
面煙勒的。菜爽脆的。豬紅甜的。肺普通的。骨髓不錯的。
但我個心寒的 重作一次
面得幾啖的。菜兩片的。豬紅三粒的。肺幾忽的。骨髓還不錯的。 原來現今車仔面已經唔係平民食品。亦可以推到呢個價位。好似仲貴過尖東個檔咁 。不過我都係重質多D。你爆好味既山卡拉坑渠邊要排兩粒鐘都去。今次我只能說我輸了。希望咁岩又係我叫錯野食啦。不過都唔會有下次