2024-06-26 2091 瀏覽
今日係第一次來咖啡廳食飯,之前幫襯過君悦茶園,感覺兩間水準都好高。之前睇過啲美食視頻介紹感覺無咁多嘢食凍海鮮無螺和麵包蟹,長腳蟹和龍蝦鉗都ok,其他就無點試西式區域墨西哥慢煮牛肉餡餅,都幾好食啲牛肉都幾嫩,另外炸牛肉都幾好食,但係個波蘭餃子比較麻麻燒烤區有燒牛肉、羊架、波羅、大蝦等等另外仲有一啲配菜。呢度嘅燒牛肉十分出色但今日提供嘅T骨扒更加有肉味,可惜發現得遲食得幾塊海南雞飯聽講係招牌菜,因為我無配飯食感覺普通(雞係好食嘅)但我媽媽話個飯非常好食建議大家配飯食好啲中式食品今晚係海鮮,至於乳鴿係正常炸乳鴿,和視頻介紹有啲分別但都好食(有少少失望)今日無燉湯(視頻有)不過湯都好飲,至於海鮮粥好足料和入味,我食咗兩碗重點推介炒龍蝦,好似出面酒樓食嘅上湯龍蝦,我唔食凍龍蝦都係留肚食呢個另外仲有啲天婦羅和粉麵檔普通嘢就不作介紹,而西式冷盤嘅煙三文魚和茶園一樣係厚切,芝士方面唔見有籃芝士又唔見有凱撒沙律,但平均而言係高水準自助餐(或者我要求低)但睇返之前啲食評以前啲水準應該更高,至於口味上比較適合老人家我應該會再來
之前睇過啲美食視頻介紹感覺無咁多嘢食

凍海鮮無螺和麵包蟹,長腳蟹和龍蝦鉗都ok,其他就無點試

2024-06-25
  • 上湯龍蝦