2015-08-05
早排睇完電視既介紹,先知原來香港都有個食韓國炸雞既地方! 即刻上網睇食評,但係大家竟然覺得佢其他食物都唔好食! 咁我諗住炸雞都應該好食掛……晚上6點幾到達,店舖環境裝修幾簡陋! 成個餐廳得一張枱有人,個女侍應竟然安排我地2個人坐最角落角落既一張小枱。有水同有2個小食提供:菜絲沙律: 椰菜絲上面有pat千島醬,完。酸蘿蔔: 酸的蘿蔔,可以幫助refresh一下。炸雞可能要即炸既關係,等左15分鐘,終於有食物了。<原味+甜辣炸雞 $160 >餐廳其實有幾款炸雞,但可以兩溝的只有原味及甜辣味。首先講講原味: 雞唔脆,但唔油膩,當我滿心歡喜一口咬落去既時候就發現……咁大陣雪藏味既??? 我唔係話比雪藏雞我食有問題,(依家出面食野有幾可比新鮮雞你食丫~),而係冇整走D雪藏味就比人食! 唔係啵,睇節目仲話D雞係有特登醃過,仲會好味D,咁佢醃野既方法真係失敗! 味道唔好食,D雞幾滑都冇用!再講講甜辣味: 就係平時紅色盒個隻韓式辣醬撈埋頭先果D原味雪藏炸雞!! 淨係就咁用隻辣醬冇再加其他野去調味,毫無層次感! 仲有就係雞還雞,醬還醬既味道!! <芝士辣海鮮炒年糕 $160>一上枱,我地2個就嘩嘩聲
有水同有2個小食提供:
菜絲沙律: 椰菜絲上面有pat千島醬,完。
酸蘿蔔: 酸的蘿蔔,可以幫助refresh一下。
炸雞可能要即炸既關係,等左15分鐘,終於有食物了。
<原味+甜辣炸雞 $160 >
餐廳其實有幾款炸雞,但可以兩溝的只有原味及甜辣味。
<芝士辣海鮮炒年糕 $160>
一上枱,我地2個就嘩嘩聲! 成個面都係芝士! 芝士迷必愛呀!! 一夾……就夾左一大塊,成磅重既芝士出黎, 完全唔係溶落去, 淨係一大餅芝士,咁樣食都幾濟!
再講講個炒年糕,等等,我係叫炒年糕,唔係叫炒鳥冬! 但係我發現烏冬多過年糕,年糕數埋得10條左右!
個味道其實都幾似鑊仔pizza味,有大量既青椒同紅蘿蔔! 仲有海鮮。
值得一提既就係佢加水既速度幾快,一個鐘內,個女侍應加左3次水,但係佢竟然冇留意,我食到成碟都係骨,佢都冇比個鐵筒我放骨!
是日晚餐,2樣食物再加一,總共$352。
再值得一提既係,出門口有個男侍應好有禮貌歡送我地同按埋lift。
最後,我終於知道點解<李家>差評多過好評!