餐廳: 小曼谷泰國美食 (教育路)
資訊:

〖 元朗篇 -- 小曼谷泰國美食 -- @minibangkok 〗⁣⁣⁣⁣⁣💛 我最喜愛嘅泰國菜黃店 💛⁣⁣🍛 泰式黃咖喱雞扒飯 -- $48 (午餐)⁣🥭 鮮芒海鮮炒飯 -- $84 (單點)⁣🌶 泰式酸辣鳳爪 -- $68 (如果跟餐就 +$23, 會細份少少)⁣🍚 小曼谷原隻芒果糯米飯 -- $70⁣🥥 椰青 -- $18.5 (原價$37,跟餐半價)⁣⁣🍛 首先講啲飯,48蚊呢個咖喱雞飯真係超抵食,咖喱係好香好濃味,撈飯超正嗰種,雞當然都好嫩好食啦😋 而芒果海鮮炒飯,因為係單點所以都幾貴下,要84蚊,同咖喱雞飯一樣嘅滿滿幸福感~ 🤤我個人覺得係食得過嘅,無諗到芒果同炒飯可以咁夾,放入口係會有: 嘩,好好食啊!嘅感覺~ 不過如果budget唔高其實午餐嘅咖喱雞飯已經超幸福💕⁣⁣🌶 之後泰式酸辣鳳爪真係好辣😂 同行朋友們也吃不到,如果自問唔係好食得辣嘅話記得叫少辣!不過凍冰冰配酸辣,夏天食真係好爽~ ⁣🥭 芒果糯米飯可能我個人唔太識欣賞,芒果係比得足夠嘅,亦都甜,不過我個人就覺得一般啦,70蚊好似貴咗啲~ ⁣⁣🥥 椰青就正正常常開埋比你啦💁🏻‍♀️ 跟餐半價都幾抵,更有食泰國菜嘅f
💛 我最喜愛嘅泰國菜黃店 💛⁣

鮮芒海鮮炒飯

泰式酸辣鳳爪

小曼谷原隻芒果糯米飯

椰青

🥥 椰青就正正常常開埋比你啦💁🏻‍♀️ 跟餐半價都幾抵,更有食泰國菜嘅feel~⁣

💰 人均消費: $50-100 (叫餐會平啲!)⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣
📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 9.5/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 8.5/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 8/10⁣⁣⁣
🪑 餐廳環境: 8/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 唔使等位,食物都係幾分鐘⁣

✏️ 整體評分: 9/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
📍元朗教育路50號兆明樓地下A號舖⁣

📌 其他分店地址: ⁣

📍 九龍城南角道9-11號地下⁣
📍 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。⁣⁣⁣⁣
2020-05-21
$72.1 (午餐)
泰式黃咖喱雞扒飯
鮮芒海鮮炒飯