2018-08-28 179 瀏覽
星期六中午左右好多人. 都仲有少少量位剩. 可能因為樓底矮關係, 都幾嘈, 遇著兩班人聲傾計, 好似飲茶咁. 佢地一走咗就靜曬. 不過都無阻我享受食物之前新開見茶記無咩特別無入去. 睇食評見到個, 記住, 係4.3牛奶炒滑蛋叉燒蝦仁雙併飯, 好吸引, 所以去食.個蛋係好似頂帽咁COM住D飯, 垂直一羹, 有蛋同豉油飯,好好味呀, 令我諗起日本蛋包飯. 好滿足. 我平時戒CARB唔食飯, 為咗佢破戒, 無所謂啦, 做返運動囉.老公叫咗午玖(午餐9), 個羅宋湯好似魚蛋粉咁大碗(係講得誇張咗), 好多料, 個茄牛通先精彩, 係茄蓉呀, 滿滿嘅茄蓉呀, 我搶食咗幾啖. 我食過好多茄牛通, 最鐘意呢個. 有D係蕃茄加水, 有D係林茄湯, 茄蓉第一次食, 我估係用攪拌機攪, 好有口感. 我鐘意. 多士係麥粉做, 配上樽仔朱奶. 我覺得呢個價錢係高質茶記. 如果以後搬咗返黎大圍, 我一定會再食呢兩樣野.新開試業好似打仗, 職員好忙呀, 每遞上一樣野都會CONFIRM係咪叫咗呀, 好盡責.

常餐羅宋湯
4.3牛奶炒滑蛋叉燒蝦仁雙併飯