2019-09-15
日期: 9月11日人數:2人本身係中環返工,中午食飯好難搵位。話說喺兩年前,一個舊同事帶咗我嚟呢間餐廳食lunch,自此之後就間中會來食。 餐廳位於雲咸街斜坡上一座商業大廈3樓,位置相對隱蔽。好多人會去對面的M88食飯,但比較少人會識得嚟呢度。餐廳主要做夜晚同埋happy hour的生意,但中午都有Set lunch供應。Set lunch 包括有餐湯或者沙律,可以揀一個main course,之後有飲品。沙律份量略細,餐湯係正常嘅西餐水準。Main course方面,Menu會定期更換,而個人都食過幾款,包括東南亞式煎蛋叉燒飯、紅咖喱雞腿飯等等,水準都係可以接受嘅。飲品方面,我一般會選擇餐廳嘅Daily mocktail,好有特色,好飲過一般奶茶咖啡凍檸茶。以下連同之前食過的相放埋上來:另外,你亦都可以選擇加錢叫甜品。個人就視乎當日胃口而定啦,試過加點芒果糯米飯,作為點綴。今次就覺得已經飽咗所以就冇再點了。呢度最大嘅優點係唔需要訂枱都有位。所以有時約咗人二又唔知食乜嘢好,又冇提前訂枱的話,就會選擇來呢間餐廳食飯。環境非常清靜,裝修具東南亞特色,非常加分。價錢方面,宜家比起初初我幫襯嗰
人數:2人
呢度最大嘅優點係唔需要訂枱都有位。所以有時約咗人二又唔知食乜嘢好,又冇提前訂枱的話,就會選擇來呢間餐廳食飯。環境非常清靜,裝修具東南亞特色,非常加分。價錢方面,宜家比起初初我幫襯嗰陣時已經貴左唔少,有d偏貴。