2023-10-02
天氣咁熱真係唔係成日都食到咁多野,有冷氣掃街黎講,葵廣都真係不二之選。今日又黎巡下舖,睇下有咩新野開左值得一試,就被呢間開係2樓既Churros吸引左!裝修以美式懷舊快餐店風,我自己好鍾意呢種風格,所以好難留意唔到佢!------------------------------ 一見到Willy Wonka 王卡衛朱古力廠就揀左佢,呢套戲真係睇過幾十次🤣🤣原來店主佢地曾經去過西班牙取經,再返嚟加以改良,製作出岩香港人嘅6種口味😎😎本身就好鍾意食Churros,呢間改良左,做到軟心既效果,真係外脆內軟,幾出色!配搭Brownie棉花糖同雪糕,有幾款唔同既口感!雪糕做到有雪芭既感覺幾特別同分有唔同層次,作為朱古力甜品控暨全糖螞蟻,覺得棉花糖大粒啲,朱古力再甜啲會更滿足!😋😋😋 仲想同大家講佢地既醬汁、配料同埋及雪糕都是全人手手工製作!真係勁有心思,下次黎葵廣一定要再食佢地😍