2019-05-19
又同男朋友黎石門搵野食喇~行完一圈,今晚決定係呢間食,間舖係喺正角落頭,所以要行入少少先見到。(門口張相係我地走果時先影既~可能因為係平日,所以人唔算多)因為我地6:30就食飯既關係,所以舖頭入面未有好多人佢裝修得有少少工業風,都幾靚,環境又乾淨!係喎,講番正題!雞煲就食得多,店員推介椰子雞煲,聽落都幾吸引,所以我地就叫個椰子雞煲試下滋潤椰子雞煲(半隻雞)話說個煲上黎之後,店員即刻係我地面前開左個新鮮椰青倒落d湯底度,之後先開始煲滾d湯。而個湯滾左,佢又幫我地將d雞放哂入去,仲好好服務噤提我地d雞煮6分鐘就食得!服務態度真係一流!講番個煲先~我地跟店員姐姐教我地既方法,d雞真係煮得岩岩好,好滑!跟住一飲埋啖湯!真係好潤好正好清甜讚(個湯底本身已經有紅棗,杞子,竹笙,椰子係入面, 店員姐姐仲加左個椰青落d湯度, 所以剩係個湯底已經好清甜喇~)(半隻雞既份量好足~仲好肥美~所以個湯先咁好飲~~)食完d雞就梗係要食下其他野先叫打邊爐架啦~~~頂級安格斯牛小排呢個安格斯牛值得我地比呢個價錢! 佢呢度既牛係厚切,唔係d又薄又唔抵果d~ 食落仲好有牛味!好快就已經比我個牛魔王男朋友清哂什菜藍打邊爐
滋潤椰子雞煲(半隻雞)
服務態度真係一流!
講番個煲先~
食完d雞就梗係要食下其他野先叫打邊爐架啦~~~
頂級安格斯牛小排
食落仲好有牛味!好快就已經比我個牛魔王男朋友清哂
什菜藍
打邊爐食菜是常識吧~~
d菜夠新鮮~用佢黎吸左雞湯既油,一個字講完~甜~~
自創爆芝響鈴
呢個係即叫即炸既芝士響鈴~食落好脆,同埋有好多既芝士係入面,好特別!!
手工即炸魚皮
推介推介!!!!!
平時打邊爐一定要叫炸魚皮既我見到佢話係即炸既~又點會放過丫
佢呢個係原條既魚皮~又係即叫即炸既~炸到好香脆~ 同埋係個炸魚皮表面有D調味粉, 所以唔洗碌都已經好好食~好似食緊薯片咁~
不過浸一浸落個雞湯度,口感又唔同左~反而又覺得中和左D調味粉既味~好食~~
打邊爐就梗係要嗌野飲架啦~平時D飲品,飲兩啖就無晒~呢度就唔係喇~勁大杯,勁足料~~
玫瑰柚子
估唔到玫瑰加柚子既味道都唔錯喎~柚子味偏濃~甜甜地又好香玫瑰味~
龍鳳檸樂
男朋友話: 打邊爐又點小得可樂架呢~
所以就嗌左個龍鳳檸樂gur 一 gur~
題外話~今晚食到咁飽,又滿足~
不過其實我地都仲有好多野想試..下次一定再同多D朋友黎食~