2K
👨🏻‍🍳手工粵菜新分店x黑松露燒鵝🪿-早前同媽媽去行街 所以晚飯想同佢食中菜 發現咗呢間主打高質手工粵菜嘅佐敦名店原來喺銅鑼灣開咗新分店😍 環境闊落坐得幾舒服 而且侍應姐姐好熱情 招呼好好 仲成日幫手斟熱水 好有舊茶樓嘅情懷🎉-🪿黑松露玻璃燒鵝 1/4隻呢個黑松露玻璃燒鵝係主打菜式之一 燒鵝外皮香脆而且好有油香😜 肉質鮮嫩 肥瘦適中 加上佢用咗黑松露整成嘅酸梅醬 好惹味 喺傳統燒鵝上 增添咗啲奢華感😋 食落去特別過癮😂-🦀糯米炒膏蟹用熱辣辣嘅煲仔上 糯米粒粒分明 吸收蟹嘅鮮甜 十分香口😎 蟹幾大隻而且肉質都算鮮甜 配合蟹膏嘅濃郁味道 即刻可以食多幾碗飯呀🍚-🦐法式蜂蜜芥末蝦球蝦球炸衣唔會太厚 蝦本身都好大隻 外脆內彈😛 蜂蜜同芥末醬的搭配帶來甜中帶辣 送酒或撈飯都好啱🍯-🐟蜜汁脆燒鱔鱔魚燒得好香脆 加上蜜汁嘅甜味 有少少似食緊焦脆叉燒嘅口感🫶-🐷滷水豬生腸生腸質感滑嫩好Q 滷水味道都入味 帶少少甜味 好啱送酒🍶-🐖涼拌豬腳筋另外我地都叫咗個豬腳筋 口感彈牙 清爽開胃 作為前菜非常合適🥢-📍神燈海鮮酒家 (V Point) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point地庫
👨🏻‍🍳手工粵菜新分店x黑松露燒鵝🪿

🪿黑松露玻璃燒鵝 1/4隻

🦀糯米炒膏蟹

🦐法式蜂蜜芥末蝦球

🐟蜜汁脆燒鱔

🐷滷水豬生腸
生腸質感滑嫩好Q 滷水味道都入味 帶少少甜味 好啱送酒🍶

🐖涼拌豬腳筋

📍神燈海鮮酒家 (V Point) (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point地庫