2025-01-23
午膳時間行經銅鑼灣皇室堡,見到餐廳環境唔錯,就去試下。餐廳入面竟然有噴水池+水晶燈, 感覺好grand, 仲要有落地玻璃,可以望到維園,景觀好開揚。星期日餐廳提供 brunch set ,我地每人order左1set.All day breakfast呢個set份量相當足夠,食完覺得好滿足。有雙蛋﹑雙腸﹑煙肉﹑沙律菜﹑薯仔﹑磨菇﹑茄汁豆﹑面包。佢嘅面包值得一讚,軟中帶脆,烘得啱啱好,仲有少少牛油香,好食;雞肉腸唔咸又好味,整體好好食。香煎大蝦辣肉長通粉大蝦一啲都唔『鞋』,又唔『梅』,食得出好新鮮,加埋啲辣肉腸,味道啱啱好。set仲包一杯飲品,如果想加前菜,只需加多$28元。餐廳仲有唔少酒精飲品提供,款式都唔少,啱晒夜晚約埋幾個朋友一齊嚟傾計飲酒relax下!
All day breakfast
香煎大蝦辣肉長通粉