2019-07-25
六月嘅時候同朋友去咗南豐紗廠行下, 順便試下入面嘅餐廳。行入去見到呢間新開嘅cafe, 裝橫偏向啱打卡網紅嘅feel同朋友企咗喺cafe出面一陣睇menu ,店員見到我哋喺度睇,就好熱心咁同我哋介紹每一樣食物。店員話食物上有加上食用花,可以裝飾又食得,主打環保概念! 店員之後仲邀請我哋入舖頭,睇下當日嘅甜品有冇啱食嘅。 見佢咁熱心,一於試下呢間cafe啦!我同朋友當日分別嗌咗Matcha Latte 同Velvet Latte。 食物方面,叫咗Vege Lover (Acai Bowl) 同Fleur Lover (Hotcake)。先講下飲品,想嚟嘅朋友,可以考慮叫其他飲品,因為我哋嗌嗰兩杯都唔太好飲。Matcha Latte 好苦而且奶又帶少少酸,朋友 飲咗兩啖就停咗。至於杯Velvet Latte,有啲spice同薑味,同我想像中有啲出入。 反而隔離塊biscotti有驚喜,幾好味!另外,Vege Lover係 yogurt偏多,令到成碗嘢都幾酸下。不過值得一提係水果真係好多,好足料。成餐最滿意就係呢個hotcake! 上面鋪滿咗 唔同嘅 nuts, pistachios, be
成餐最滿意就係呢個hotcake! 上面鋪滿咗 唔同嘅 nuts, pistachios, berries同食用花! 個cream 都幾好味,如果係ricotta cheese就好啦! 唔好睇少個hotcake,一拮入去,佢入面仲收埋咗好多藍莓! 好似食緊一個好大嘅blueberry muffin咁!好正!
建議大家一定要嗌嚟試下!