2021-08-12
肉鬆芋泥吐司 $42👍 打卡一流,即使紅磡店只係做外賣,都頗有文青風,有張枱仔俾你打下卡,不過在下作為一個hea 爆 foodie,太懶唔想拆包裝,所以只係影到咁 😌👍 即叫即整👌 芋泥幾滑,都食到粒粒芋頭,但味道唔算特別濃郁,可能唔啱季節?👌 一定要襯新鮮,我一個人食唔哂,分兩次食,第一件微熱,小脆,麵包軟熟,好食。第二件隔左2-3個鐘先食,塊包已經好韌,無左剛烘起嗰種多士感,很一般。👎 第三幅圖可以見到其實無表面咁多饀,雖然因為都係芋泥,如果再多啲可能會飽死,但一打開見到一半都係無饀嘅,少不免有啲失望。而且推到咁,如果係街食,無餐具可以推返均勻,會有一半都係齋食包都少量肉鬆,講真,真係 so damn sad.
👍 即叫即整