2023-06-15
試伏專員今次黎到位於登打士街2號嘅Liberty Coffee試佢哋嘅「開心果系列」當日同朋友約左食晚餐,黃昏去到個境幾靚行到黎因為好熱🥵侍應體貼咁俾張紙巾我抺汗❤️室內因為係茶色燈,如果打卡嘅話夜晚黎就差少少我哋叫咗兩個晚餐+兩杯開心果系列嘅飲品晚餐附送餐湯味道 ❤️❤️❤️🤍🤍(非常一般)牛角包🥐味道 ❤️❤️❤️🤍🤍(一般牛角包嘅味道)開心果沙冰味道❤️❤️❤️❤️❤️ (開心果控之選)第一啖有濃厚嘅開心果味,加上開心果打成嘅開心果忌廉,將成杯嘅開心果味提升👍🏻值得一試開心果咖啡☕️味道 ❤️❤️❤️🤍🤍千祈唔好飲左開心果沙冰先飲佢,因為呢杯咖啡味重啲,反而唔係好飲到開心果味,相比之下就失色左啲蟹肉南瓜汁意大利飯味道 ❤️❤️❤️❤️🤍南瓜味濃厚,味道唔錯,正常水準封門牛柳大蝦配薯蓉味道 ❤️❤️❤️❤️🤍都係正常水準,唔差,但個牛柳較為多筋,需要啲時間咀嚼😅大蝦普普通通,反而配角蒜頭🧄好味🤣小食叫左個黑松露薯條味道 ❤️❤️❤️❤️🤍都係正常水準,無咩特別總括而言,呢間係好適合打卡嘅,環境裝修明顯係心機之作,食物質素唔錯但有改善空間,服務態度很好,細心嘅👍🏻如果想坐近窗口位,最好就三至四人同行同埋booking remark喇🙂最後
當日同朋友約左食晚餐,黃昏去到個境幾靚
行到黎因為好熱🥵侍應體貼咁俾張紙巾我抺汗❤️
室內因為係茶色燈,如果打卡嘅話夜晚黎就差少少
我哋叫咗兩個晚餐+兩杯開心果系列嘅飲品
晚餐附送餐湯
味道 ❤️❤️❤️🤍🤍(非常一般)
牛角包🥐
味道 ❤️❤️❤️🤍🤍(一般牛角包嘅味道)
開心果沙冰
味道❤️❤️❤️❤️❤️ (開心果控之選)
開心果咖啡☕️
味道 ❤️❤️❤️🤍🤍
蟹肉南瓜汁意大利飯
味道 ❤️❤️❤️❤️🤍
南瓜味濃厚,味道唔錯,正常水準
封門牛柳大蝦配薯蓉
小食叫左個黑松露薯條
味道 ❤️❤️❤️❤️🤍
都係正常水準,無咩特別
最後兩個人食埋單$685,我哋覺得偏貴嘅,如果只係環境因素適合打卡,呢個價錢就有少少貴,希望食物質素可再改善,期待下次嘅更好之作🥰🥰
以下可再參考指數
環境 ❤️❤️❤️❤️❤️