2023-10-26 981 瀏覽
打卡之選黎到金二少茶記二話不說 即叫返個熊仔奶茶冰冰先 (原價$39 主食半價加購$19) 之前做research 見佢有幾款奶茶 但奶茶冰冰preset 絲襪奶茶 有興趣試其他奶茶系列可以問下 侍應首先係門口大雪櫃拎個奶茶 然後入水吧拎個熊仔冰冰 有一點值得讚最少對我黎講 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 絲襪奶茶上枱唔會好凍 如果奶茶好凍 再加冰冰就會super frozen 熊仔大概一個手掌既size 奶茶杯偏細 最少都可以refill 奶茶3轉奶茶冰冰一到 我當然要舔吓個冰先 冰底偏苦澀 冇咩奶味 再試下就咁飲個絲襪奶茶 只能夠說佢唔係我鍾意嘅奶茶口味 金二少嘅絲襪奶茶 茶味有 奶味都有 但係佢嘅組合就唔係我最理想嘅港式奶茶口味 當然見仁見智 第一啖覺得有啲甜 但你食埋個主食你就會覺得唔甜熊仔遇溺啦 主食我地叫左個公司三文治同一夜暴發劉華 (流奶西多士)落order 既時候都唔係幾好意思講出口 反而侍應姐姐話「劉華」一個係咪(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)一夜暴發劉華- 流奶西多士西多士裏面唔係齋包 有花生醬 面上有煉奶同啲朱古力格格cereal 聽到呢個組合都feel到有幾甜有幾漏 建議share 食
打卡之選黎到金二少茶記
有興趣試其他奶茶系列可以問下

熊仔奶茶冰冰

熊仔遇溺啦

主食我地叫左個公司三文治同一夜暴發劉華 (流奶西多士)

一夜暴發劉華- 流奶西多士
西多士裏面唔係齋包 有花生醬 面上有煉奶同啲朱古力格格cereal 聽到呢個組合都feel到有幾甜有幾漏 建議share 食 一個人真係搞唔掂 除非係螞蟻人 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
公司三文治
即叫即整 麵包軟硬適中 生菜新鮮 炒蛋都不錯 可以encore

一夜暴發劉華

總括而言