2024-10-14 1546 瀏覽
同朋友聚會嚟講,去cafe坐下chil下都係一個唔錯嘅選擇,貪佢靜靜地,傾句偈都舒服啲,仲可以打吓卡,影啲IGable嘅相,好容易就過左一晚。呢間喺佐敦嘅樓上Cafe,位置相當闊落,牆上嘅一啲字句真係引人內心微笑。打完卡就係時候食野啦,先嚟個《黑松露薯條》,薯條炸得香脆,配埋黑松露醬食真係好過癮,啱哂邊食邊傾。 再然後《狂野酥炸雞翼配水牛城蛋黃醬》,入口十分酥脆香口,同時間肉質仍然保持嫩滑。然最特別嘅係佢嘅水牛城蛋黃醬,除左有蛋黃醬嘅味,味蕾仲感受到水牛城汁嘅辣,真係十分有創意,夠哂開胃。到主角出場啦,呢個《極厚切牛頸脊》,我敢講呢個真係可以媲美五星級大酒店嘅質素,生熟程度控制得剛剛好,而且唔會有血水流出,肉質鮮嫩牛肉味重,整個擺盤仲十分之靚。《黑松露牛肝菌雜菇意粉》,每一條意粉都吸滿汁,菇味十分濃郁,然而意粉能保持口感,唔會軟淋淋。最後緊係要食返個甜品啦,《水果天堂窩夫配焦糖香蕉》大大份夠幾個人分,窩夫香脆,Cream幼滑,配埋朱古力醬同無糖雪糕真係為呢餐畫個完美句號。