2020-10-11
其實每次去新餐廳有八成都係因為餐廳環境而去(對不起我就是港女)今次特登去咗長沙灣試呢間餐廳,就係因為佢有波希米亞田園風裝飾,仲有藤椅鞦韆俾人打卡,不過去到先要叫咗嘢食先😂(相片在食評最後)除左環境,第二個選擇餐廳嘅重點係要有啱生酮食嘅嘢,由於我食唔到太多餐入面嘅食物就冇叫餐啦,叫咗個煙三文魚沙律同埋辣肉腸意粉,仲加咗個生蠔,生蠔係只要嗌嘢食就可以+一百二十幾蚊六隻,甜耶耶朋友照舊要嗌凍朱同brownie食😂食物質素都好平均唔錯,有驚喜嘅係煙三文魚嘅份量比得好多,依個價錢多數得兩塊仔,依度有四塊以上,係生酮朋友之選朋友就負責食糖同澱粉質😂朋友話個朱古力有啲淡,建議可以落多啲朱古力,而個辣肉腸意粉就有啲失色啦,嗰啲腸偏硬,同埋味道滲唔到入意粉,於是辣肉腸有啲太鹹,而意粉有啲太淡。朋友最後話唔夠飽叫多咗個Brownie,不過唔知點解等咗20分鐘都冇影,於是就問吓店員,睇佢哋嘅反應都幾肯定係溜咗單🙃🙃🙃佢哋即刻幾分鐘整返俾我哋,服務態度都OK。不過Brownie就有啲overcooked,令到蛋糕體偏乾偏硬,不過食得出味道係均衡,不會太甜,朱古力味濃郁,希望下次唔好焗過龍啦😛最最最後梗係要俾大
朋友就負責食糖同澱粉質😂
佢哋即刻幾分鐘整返俾我哋,服務態度都OK。
最最最後梗係要俾大家睇吓佢地嘅環境
真係好靚,但佢唔止呢面牆靚,餐廳內都有呢啲編織網掛係用餐區域,好可惜原來唔止呢個位置,餐廳行入啲仲有一個類似梳化嘅位置仲靚,不過因為當晚人不多,沒有人進入後面區域所以忽略了啦!不過店家都好貼心,有啲藤籃等道具俾大家影相時裝b一下👍呢個位又加返分
整體而言都係一家坐得舒服的餐廳,假日來休息一下非常不錯👍