6天前
今日喺荃灣行街行到有啲攰, 諗住搵間chill嘅餐廳食晚餐。 經過荃灣廣場隔離嘅一條食街, 見到呢間餐廳環境清幽, 就吸引咗我入去。店內嘅裝修行日式風情, 平實不奢華, 好啱同朋友一路食飯一路傾計。 餐牌主打西餐菜式, 有意粉,risotto, 小食同甜品等。 我哋就嗌咗幾款菜式:1) 黑松露豬腩雜菌意大利飯- 巨型既豬腩,啖啖肉, 每一口都充滿住香濃黑松露嘅味道, 好滿足2) 水蓮廣島蠔意粉- 有驚喜, 意粉有著濃濃嘅蠔香味, 每一條意粉都好掛汁,配上大大粒嘅蠔同水蓮, 好創新既食法3) 水牛城雞翼- 香脆可口, 外脆內軟, 醬汁放喺旁邊, 可控制辣度4) 黑芝麻鮮奶- 店員將飲品拉花, 好漂亮, 飲落去有濃鬱嘅芝麻味, 好暖心呢間舖頭除咗食之外, 每日夜晚仲有live唱歌表演, 滿足曬味蕾及聽覺! 我同朋友都坐咗好耐。另外而家消費每300蚊, 即可兌換咖啡一杯, 下次同朋友行完街,順便可以去餐廳攞一杯😉