K11 Musea裏面有一間日系Cafe 一直都bookmark咗好耐💫餐廳嘅木系風格 配上落地玻璃透入嘅自然光💡比人一種好舒服解壓嘅感覺☺️之前嚟試過佢地嘅咖啡 覺得真係好高質☕️今次就同朋友相約 一齊嚟食個休閒豐盛嘅lunch🍽✨️手撕慢煮法式油浸鴨|菠菜|溫泉蛋|自家製烤芝士酸種麵包 $98先點了一個輕食😉油浸鴨的味道幾入味 帶點咸香 而又唔會太過濃郁🦆配上菠菜及香脆嘅酸種麵包一齊食🥖簡單嘅調味令人感覺清新而開胃🌿✨️香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉 $118嗌左一個期間限定嘅手工意粉🍝擺盤已經好有心思🐚大蜆圍繞碟邊成圓形擺盤 即刻忍唔住攞起手機打卡📸味道方面亦都幾驚豔🤩有少少似泰式fusion菜 有一種好開胃嘅香辣味🌶手工意粉幾有彈性 而且吸收晒香辣醬汁😉真係令人愈食愈上癮😋✨️香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $168最期待嘅係餐廳招牌必點嘅麻糬窩夫🧇一層白色麻糬皮覆蓋窩夫上 十分可愛🌥窩夫好香脆而且帶點濕潤💥配上煙韌嘅麻糬皮 營造出豐富嘅口感層次☺️再加上超濃郁嘅伯爵茶醬 同開心果雪糕🍦令人食得好滿足😝✨️Flat White|Blend之前喺尖沙咀返工都會特登嚟買Latte / Flat White

手撕慢煮法式油浸鴨

✨️香蒜辣椒橄欖油大蜆手工意粉 $118

✨️香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫 $168

✨️Flat White|Blend
之前喺尖沙咀返工都會特登嚟買Latte / Flat White☕️因為真係十分高質好飲☺️咖啡同奶嘅比例啱啱好🥛咖啡好香醇 帶微微回甘🤏飲落口十分順滑 即使平時唔好咖啡嘅人都會覺得好飲😉
Flat White

✨️抹茶好立克奶昔 $88
抹茶好立克嘅配搭幾特別🤫但飲落又十分配襯😄抹茶味濃郁得嚟唔會苦澀🍵好立克唔會太甜 亦唔會好似一般奶昔咁膩😯胚芽嘅味道亦都為飲品增添香味層次🤌
抹茶好立克奶昔

整體嚟講真係一個好舒服嘅聚腳地☕️裝修座位都行簡約柔和嘅日系風格🌿食物出品又啱打卡 又別具特色🍽好多款式都適合同朋友開心share👭不失為一個輕鬆聚腳嘅好地方呢☺️
2024-04-18
手撕慢煮法式油浸鴨