2020-09-17 34 瀏覽
素菲亞 Sofia+ 素食+ 無肉餐單🏠環境:+ 以白色為主 間隔合適 令人好舒服遍立+ 所有食物擺盤非常用心 碟碟打卡都一流+ 店員有禮 會講解每一道菜 係咩整成‼️ 紅咖喱魚黑糯米飯 $138好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 好似份子料理咁 將紅咖喱汁打成泡沫 係幾特別 ✅ 黑糯米飯 配丁香等配料 ,比較泰式風情 好fresh 嘅感覺 D汁好平均咁分配係每一粒糯米 好好食✅ 素魚塊 口感與真魚塊十分相似‼️ 豆腐英雄漢堡 + 黑松露薯條 $148+ $48好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 豆腐漢堡:內有黑松露芝士醬既餡✅ 最正嘅食法係 切開小小多士底 豆腐 加少少椰菜 所有食材配合得好好✅ 薯條 炸得幾脆 比快餐店薯條 好好多‼️ 藍天菠蘿梳打 and 凍檸檬茶 (跟餐+ $24 + $12)好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 可能你會問點解檸檬茶都要加$12咁貴平時都係加$3 佢呢度啲檸檬茶 茶味會比出面濃好多 亦唔會淨係得糖味✅ 藍天

素菲亞

好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 藍天菠蘿梳打浸味有少少似波子汽水 菠蘿好新鮮好好食

📍西環爹核士街28-32號安發大廈地下C號舖
Shop C, G/F, On Fat Building, 28-32 Davis Street, Western District

星期一至日
11:00 - 21:00

☎️ 電話號碼 25239898

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵