2021-11-19 695 瀏覽
一心想同好友食個afternoon tea, 睇人介紹低食靚景,冇預先book窗口位但都坐正對大窗位算唔錯,可影到全景,坐底左有經理介紹有咩㨂,雖預先知道野飲係任添,但就冇instruction點自助攞野飲,其他另叫飲品毎杯要加$10, 跟住就係trainee waitess serve 我哋,但其實所有野都要問,咩都唔知咁!上菜啦,好靚咁啦,出曬煙啦好仙景啦係咁影相滿足曬影相部份後,第一樣waitress叫我哋要食先既係最頂既朱古力包雪糕波波,味道ok啦,但第一樣野我想食鹹點先,都唔緊要,第二樣就開始鹹點,一路食到格仔餅就出事,友人都問點解凍上加冇野落,anyway 十分難食,食到個心太軟,雖然唔係熱或緩但呢人十係唯一最好食既,然後再試其他甜點,冇樣合格,最可怕係啲cheesecake個底掂曬水😬味道緊係難食,重點仲要有頭髮! (見圖)Creme Burlee 冇匙羹唔知點食,Macaroon 成舊都係糖咁😑, 奶茶既茶超淡,檸檬係苦的,即磨咖啡還可, 啲食物質數差到一個點,4百幾蚊真係只係食個景!!

2021-10-26