2021-10-09 630 瀏覽
以前呢個位都係食打邊爐,啱啱轉左新老闆,食法雖然有啲相似,但味道就唔同。首先,會先食雞煲,而雞煲係可以任添。不過,我哋食完之後都冇添到,因為好戲在後頭,包你食到郁唔到。之後,就可以享用蒜蓉粉絲蒸海鮮。我哋得兩個人食,但個盤就好大,用荷葉墊底。食物有蜆、扇貝、鮑魚、聖子、蝦等。啲海鮮全部都好新鮮好鮮甜,當我哋食完呢一盤嘅時候,已經覺得好飽。壓軸出場嘅仲有蟲草花花膠烏雞湯,我哋先品嚐個湯,感覺好養生同埋好足料好入味,然後就可以加水打邊爐。打邊爐嘅配料都好有質素,牛頸脊嘅份量雖然係限定,但絕對夠你食。老實講呢個價錢真係好平好抵食,依家諗返起都覺得好飽,下次我會再嚟挑戰的。
雞煲

海鮮拼盤