2014-01-14 5596 瀏覽
我的生日飯家姐請食西環呢間新開的打邊爐店,白色光猛的招牌一搵就搵到了,可能新開出面條街車位尚算充足唔使搵位。因為生日想食豪D海鮮為主,服務員介紹左我地食一個冬瓜湯底,同埋另大力推介佢地嘅秘製雞煲,咁我地一台10人就叫左2個煲。估唔到個冬瓜湯底都幾特別係有成舊冬瓜,用黎打邊爐之前仲分好一人一碗冬瓜湯比我地飲左先,好貼心。個雞煲老公叫左大辣,佢地一家人食得好滋味,係果種野味濃汁冇乜湯果類雞煲,老公直頭話同紅磡果間雞煲皇有得fight,我覺得係好味不過對我黎講太辣了,服務員話有分幾個級數,係我中伏了 。輪到海鮮果PART,我地食左龍蝦刺身,冇加浮誇的金薄,不過新鮮夠甜,打邊爐地方來說的龍蝦刺身絕對是高分的;龍蝦頭做左避風塘炒,好味到奶奶將D避風塘粒粒打包番屋企。剌食仲有花竹蝦同北海道帶子,好味。打邊爐果PART我地叫左兩款牛,本地同雪花牛,我戒左牛冇食,不過佢地話好好味,我見個牛都好靚,好想食呀;於是我叫左個羊片食,好佢同小肥羊的羊係完全唔同,係羊架片,可能有人會覺得騷但我就好喜歡 滿足。其他丸果D都OK正常,特別推介個新鮮蝦丸,好味。內臟野也OK,我一個人食左一碟雞子,好新鮮YUMMY

冬瓜湯底
冬瓜湯底
招牌雞煲
龍蝦刺身
北海道帶子
花竹蝦剌身
滿足。其他丸果D都OK正常,特別推介個新鮮蝦丸,好味。內臟野也OK,我一個人食左一碟雞子,好新鮮YUMMY YUMMY
蝦丸
雪花牛
整體黎講我都比好高分,希望下次水準保持落去就好LU;
最後surprise我既竟然見到cool魔岩岩係隔離房打完邊爐出黎
好靚仔呀
估唔到會撞到cool魔都係度打邊爐!! 勁開心 ^^