今次一行四人去咗呢間港式火鍋店打邊爐🍲有好多款高質火鍋配料可以叫,有本地手切牛肉🐮、時價海鮮等等,仲有有得叫新鮮刺身😚!.新華記刺身除咗平時常見嘅三文魚、油甘魚、帶子、海膽、生蠔之外,仲有象拔蚌刺身、日本空運黑池魚、海鯛魚刺身、活紅甘魚刺身、阿拉斯加蟹、花竹蝦刺身等等,選擇好多😍今次我哋叫咗份象拔蚌刺身($988)😍象拔蚌刺身肉質爽脆鮮美,真係好正😚.湯底有十多款選擇,我哋叫咗蕃茄薯仔豬骨湯鍋($88),入面好多蕃茄同埋豬手,係足料嘅湯底。牛肉我哋叫咗本地手切肥牛,朋友都大讚呢個牛肉好食,推薦!我哋亦都叫咗野生竹笙、脆骨腩、雲吞同埋四寶丸,雲吞入面滿滿蝦同豬肉,唔錯。野生竹笙好大棵,吸咗湯底之後好食,值得叫👍🏻我哋都叫咗個餐前小食薑蔥撈魚皮,魚皮爽又脆,鍾意食撈魚皮嘅人要一試~.呢到仲有獨立房間,book位嘅時候可以問吓餐廳~
今次一行四人去咗呢間港式火鍋店打邊爐🍲

牛肉我哋叫咗本地手切肥牛,朋友都大讚呢個牛肉好食,推薦!

野生竹笙好大棵,吸咗湯底之後好食,值得叫👍🏻

呢到仲有獨立房間,book位嘅時候可以問吓餐廳~