2024-12-12 169 瀏覽
最近轉咗新工,Office嘅位置由港島區變返去九龍區,亦都多咗機會喺九龍區搵好西嘅機會。平時九龍城呢最出名就係食泰國菜,但今次我哋就試咗一間有意大利人開嘅Pizza舖。一入到去,發現入邊有好多打卡嘅位,啱晒鍾意打卡嘅人。我哋嗌咗個二人餐,有餐湯、沙律、一個Pizza同一份小食,再加一個甜品。**Pizza: Margarita** 呢個Margarita Pizza嘅餅底唔係我預期中嘅脆口,但番茄醬味道酸甜適中,搭配新鮮嘅馬蘇里拉芝士,整體味道仍然好吸引。**小食:余均益雞翼** 至於雞翼,余均益雞翼嘅調味真係一絕,肉質多汁,配上特製醬汁,令人食得停唔到口。**甜品:香芋味嘅gelato** 最後,甜品方面嘅香芋gelato非常出色,口感好滑溜,加上好濃嘅香芋味,注定值得再encore!整體嚟講,呢間Pizza舖係一個唔可以錯過嘅地方,無論係環境定係食物都令人印象深刻。Mama Mia! Pizzeria📍九龍城獅子石道44A號地舖

**Pizza: Margarita**

**小食:余均益雞翼**