2018-12-19 767 瀏覽
沙田新城市廣場愈來愈多新餐廳,今次就試左呢一間Pici,其實之前喺中環都食過,但每次係食Dinner,見到佢Lunch Set 咁抵,就揀左佢喇佢Lunch Set有3種價錢選擇,唔食咁多可以揀最平個個,揀2個Courses。而為食既我就揀左3款個SetStarters: Beef Carpaccio唔鍾意食火箭菜既朋友記得唔好叫呀!!!因為佢會有一堆火箭菜係上面,我個人就對火箭菜無乜野,所以覺得幾好份量仲好多添!Pasta: Pappardelle係一款有牛肉既意粉,佢啲牛肉煮得好稔好好味,呢種闊度嘅意粉都係我好鍾意嘅,可以享受手工意粉嘅咬口。不過想食呢款意粉就要揀最貴嗰個set,先可以揀到喇~Dessert: Tiramisu大力推薦呢個tiramisu,好好好好好好食,好香好滑,就算唔係食Set menu,都要點一個嚟試吓呀??順帶一提,呢間餐廳係唔收服務費㗎,但啲Waiter會好熱情Serve你,滿意佢哋嘅服務就俾多啲Tips,因為全部都係佢地自己收返㗎~

Starters: Beef Carpaccio
唔鍾意食火箭菜既朋友記得唔好叫呀!!!
份量仲好多添!
Beef  Carpaccio

Pasta: Pappardelle
不過想食呢款意粉就要揀最貴嗰個set,先可以揀到喇~
Pappardelle

Dessert: Tiramisu