2017-02-28 56 瀏覽
喺旺角返工嘅朋友都知道,中午出街食飯都有啲似打仗。走在街上人來人往,又要睇車又要避開掛住睇電話既人。匆匆忙忙去到餐廳仲要等位,所以話有時飯都食到好燥。同事帶我到呢間cafe,單睇裝修都比我一種舒服嘅感覺。餐廳大部份都係木傢俬,仲有雲石枱,配合柔和嘅吊燈,俾人一種好屋企嘅感覺。午餐大約有七種選擇,仲有四款係烤意式三文治。今日我見有兩個午餐都係素食,啱晒我要綠色星期一嘅人。點菜嘅時候隔離枱既一陣黑松露雜菌味飄埋黎,諗都唔使諗就揀咗呢個。意大利飯軟硬適中,黑松露同雜菌都好香。配埋個香蕉乳酪。侍應話香蕉乳酪係佢哋自己親手打嘅。不過我就覺得少咗啲香蕉味同埋甜咗啲。呢個烤意式三文治,好足料,麵包都夠鬆脆。呢間餐廳仲有wifi 、益智遊戲同埋旅遊書。中午時間喺度嘆杯咖啡寧靜一下都幾好啊。

呢個烤意式三文治,好足料,麵包都夠鬆脆。
呢間餐廳仲有wifi 、益智遊戲同埋旅遊書。
中午時間喺度嘆杯咖啡寧靜一下都幾好啊。