板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)

God of Teppanyaki (Sino Plaza)
2023-05-30 2103 瀏覽
餐廳裝修好高級, 佈置充滿日本風情, 佔地過萬尺, 我哋被安排坐喺壽司吧用餐🍴, 環境非常寬敞同舒適, 有格調, 空間感十足!餐廳提供鐵板燒及廚師發辦日本料理, 佢哋最近推出咗《$398感謝祭套餐》, 即刻帶咗媽咪嚟試吓❣️$398套餐有兩款:鐵板燒14品、新推出15品御膳, 全日供應, 無論係晏晝定夜晚都可以食到!我哋今次叫晒兩款share嚟食, 一次過滿足兩個願望 *⸜( •ᴗ• )⸝*♡《鐵板燒14品》有前菜、沙律🥗、刺身3款、南非鮑魚、大蝦、帶子/白鱈魚/法國鵝肝(選一款)、季節野菜、一份牛肉/豚肉。套餐會附上炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/咖啡☕️刺身有帆立貝、鯛魚、吞拿魚, 3款刺身都好新鮮, 充滿鮮味!南非鮑魚厚肉, 質感爽彈, 調味唔錯👍🏻!🦐大蝦新鮮彈牙, 蝦肉配有膏香嘅蝦頭, 味蕾有雙重滋味!迷你漢堡包夾住法國鵝肝, 鵝肝表面煎至微微焦香, 油香豐富, 入口即化, 個包吸收咗啲鵝肝嘅油份, 夾在中間吃, 能減輕油膩感🥩薄燒美國牛肉 - 薄燒牛肉卷著蒜片同香蔥, 肉質軟嫩, 牛味香濃, 好惹味!🍚炒飯 - 米飯粒粒分明, 炒得夠乾身, 每一口都食到煙肉🥓, 又有蛋香同蒜香~🍞最

《鐵板燒14品》

🍞最後有砂糖吐司做甜品, 金黃香脆

《15品御膳》
有前菜、沙律🥗、刺身3款、壽司5款、天婦羅、西京燒鱈魚、湯、甜品/咖啡☕️

刺身有炙燒梭子魚、網燒油甘魚腩、櫻煮八爪魚🐙。火炙後嘅梭子魚有魚油香; 網燒油甘腩配柚子汁, 入口有煙燻嘅味道; 八爪魚以櫻煮方式處理, 一共有兩件, 一款配上柚子胡椒, 一款加咗Wasabi, 個醬汁能夠帶出八爪魚嘅鮮味

🔸師傅席前手握5款壽司
🍣真鯛壽司 - 味道鮮甜
🍣油甘腩壽司 - 好鮮嫩, 入口柔軟, 有魚鮮味, 帶有甘香嘅魚油味~
🍣左口魚壽司 - 炙燒過嘅左口魚裙邊好香, 富魚油香味, 肥美爽口
🍣赤蝦壽司 - 鮮甜彈牙
🍣中拖羅壽司 - 好肥美, 肉質細膩

🍤天婦羅 - 有蝦、南瓜🎃、茄子🍆, 炸得香脆, 炸漿夠薄
🐟西京燒鱈魚 - 鱈魚魚皮煎至微脆, 肉質嫩滑, 魚肉帶有味噌嘅甘甜, 食落有魚油香, 好滋味😋!
是日甜品係抹茶蕨餅同黃豆粉蕨餅~
2023-05-30
  • 炒飯