2021-07-25 69 瀏覽
幾抵食嘅台灣菜🇹🇼一人套餐都係 $50起,仲包愛玉凍/酸辣湯🙈 仲有好多幾平嘅台式小食,見夜晚都幾多人幾受歡迎🤣 .🍡 炸甜不辣 🍢.即叫即炸夠曬香脆‼️ 炸粉都幾薄,上面灑咗層椒鹽,幾惹味🙈 整體都幾chewy幾有口感😆.價錢:$24.🐣 鹽酥雞 🔥.係一大盤鹽酥雞配沙律🥗 鹽酥雞份量幾多幾嫩滑,但炸粉多咗少少搶咗風頭,會想雞嘅部份多啲🐣同埋整體炸到有少少燶🤏🏻🙈.價錢:$66.🍚 滷肉飯 🐷. 白飯+$10可以轉滷肉飯或 +$18轉手撕台灣走地雞肉飯🐔幾大碗珍珠米,滷肉幾肥瘦均勻,滷肉汁都夠入味,但可以多汁啲,唔係好夠撈晒成碗飯‼️.價錢:+$10.🧊 烏龍珍珠奶茶🧋.可以揀珍珠或仙草🍡 跟餐加錢都幾抵飲,同埋真係好解渴😆 奶味好香,但️覺得烏龍味可以濃少少,珍珠都可以煮得軟熟煙韌啲!.價錢:+$12 (單點 $22).🍋 青檸愛玉凍 🧊.係蒟蒻嘅口感🍮 滑luetluet,酸酸甜甜咁幾開胃,但唔算好特別🙈.價錢:跟餐.🍜 牛筋牛腩麵 🐂.麵底可以揀台灣陽春麵/刀削麵🍜 牛筋牛腩都好淋身,但牛腩可以嫩滑啲🐂 湯底夠濃郁,會有少少鹹🤏🏻 但麵嘅口感就爭咁啲,唔夠煙韌唔夠有口感🙈.價錢:$8
🍡 炸甜不辣 🍢
價錢:$24
🐣 鹽酥雞 🔥
價錢:$66
🍚 滷肉飯 🐷
價錢:+$10
🧊 烏龍珍珠奶茶🧋
價錢:+$12 (單點 $22)
🍋 青檸愛玉凍 🧊
價錢:跟餐