2023-01-31
呢間店不經不覺响北角開咗幾年水準都keep住差不多個人喜歡呢度嘅下午茶多過晚餐晚餐最愛佢嘅椰子燉湯,海南雞就真係唔太得,食到有雪味同埋感覺似食白切雞咁,唔推介,不過個油飯又唔太差搶返少少分通菜係好食不過份量勁少雖然呢間泰式唔算特別好食,但勝在款式多,價錢唔算貴,所以成日走嚟食個 T下午茶我推介佢嘅咖喱豬扒焗飯今日食炸雞脾配薯條,個人喜歡配薯條多過炸豬皮,薯條新鮮炸夠熱炸得夠脆,今次雞脾夠入味(上次食俾冇味),如果可以再多返少少辣粉會再野味d另一個餐係蔥油雞扒撈公仔麵,雞扒唔夠雞脾好味,所以個人鍾意配豬扒多d,最愛撈麵入面嘅芽菜短短肥肥又夠爽口😋飲品凍O茶,呢個集團係用冷壓檸檬汁,冇新鮮檸檬片,雖然唔難飲但失去咗檸檬茶嘅精髓,之前都有一片薄薄嘅青檸片裝飾下,呢兩次飲都冇埋,可能公司係為咗慳得一蚊得一蚊而唔加,但係話晒泰式食店係咪應該加返呢?有返少少泰式嘅味道咖啡好香但唔係我飲,應該唔差嘅舖頭個肥仔職員成日落錯單,好在現在係自行落單,唔會再有錯😌
水準都keep住差不多
個人喜歡呢度嘅下午茶多過晚餐
通菜係好食不過份量勁少
下午茶我推介佢嘅咖喱豬扒焗飯
咖啡好香但唔係我飲,應該唔差嘅
舖頭個肥仔職員成日落錯單,好在現在係自行落單,唔會再有錯😌