2024-08-10
今日約咗朋友一齊去將軍澳行街,放假輕鬆一下,當然要搵間靚餐廳填飽肚子啦,行吓行吓就見到「樂麵」,日式拉麵店。佢門面真係好吸引,同埋價錢合理,所以我哋就決定試下!我哋叫咗幾款拉麵,同其他菜色都係超正嘅!「港系」秘抽叉燒滑蛋飯,呢份飯真係好味到不得了!叉燒無論係肥瘦比例定係醬汁,都調得啱啱好。再加上滑嫩嘅蛋,成件事簡直係天衣無縫~ 每一口都食到啲濃郁嘅甜味同鹹香,真係回味無窮。椒鹽炸魚蛋串,呢個小食一試難忘!魚蛋外層炸得啱啱好,唔會太硬,內里彈牙中帶魚肉嘅鮮味。再加上椒鹽嘅調味,真係一串接一串停唔到口~琥珀之味醬油清湯(日系拉麵),呢款拉麵一上枱就聞到陣陣香氣。湯底用咗正宗嘅醬油調製,濃郁又唔會太鹹,飲落去好舒服。拉麵嘅口感亦都超正,彈牙又吸湯,魚粉同豆芽亦增添咗好多層次感,非常滿足吃。個飯局之後,你真係會覺得食得好過癮!©「樂麵」絕對係一個適合朋友聚會或者約會嘅好地方,食物優質,環境舒適,又係將軍澳,真係冇理由唔嚟試試。已經等唔及下次再嚟「樂麵」大快朵頤啦~
我哋叫咗幾款拉麵,同其他菜色都係超正嘅!
個飯局之後,你真係會覺得食得好過癮!©
「樂麵」