餐廳: 紅橋
資訊:

之前已經食過大埔個間紅橋今次同朋友黎到旺角呢頭 諗唔到晏就食咩朋友一話想抵食好味 我就即刻諗起紅橋😂身為一個切切實實既蛋控睇完個餐牌已經比佢既蛋包飯深深吸引左😍舖入面會比較逼 坐得唔太舒服大埔店會相對闊落d⠀午餐會跟一個餐湯⠀我嗌左西湯係粟米忌廉湯 好足料既係超多粟米粒🌽食極都食唔完😂⠀朋友嗌既係中湯又係非常足料 有哂肉有紅蘿蔔🥕同粟米🌽朋友話個湯好清甜好好味😊期待而久既蛋包飯終於黎到😍😍其實上菜好快 所以未飲完個湯已經到😂⠀蜜椒豬扒蛋包飯 ($55)我同朋友一路食一路對個飯讚不絕口一啖接一啖 實在係好味到停唔到😂雖然都係50蚊左右 但成個餐完全唔hea有沙律做配菜😆⠀蛋包飯好味在於佢每粒飯粒都比蛋汁包住 唔會蛋還蛋 飯還飯係確確實實既蛋包飯😍💕蛋汁非常香 飯底仲要係茄汁飯 非常開胃😆⠀蜜椒豬扒太juicy太好味😆上面係一層薄薄既蜜汁 皮煎得甜甜脆脆肉仲要好嫩好juicy豬扒好易煮得老 要係嫩滑同熟取得平衡個時間同火候控制真係好難但佢呢度真係整得剛剛好😍🤤⠀大滿意既一餐 真係大件好味兼抵食😂朋友話好飽但因為太好味所以點都要食埋佢🙈
之前已經食過大埔個間紅橋

朋友話個湯好清甜好好味😊
中湯

期待而久既蛋包飯終於黎到😍😍
其實上菜好快 所以未飲完個湯已經到😂

蜜椒豬扒蛋包飯 ($55)
我同朋友一路食一路對個飯讚不絕口
一啖接一啖 實在係好味到停唔到😂