餐廳: 香港地
資訊:

經過香港地,見又多咗啲新嘢食,於是就入嚟試試佢!晚餐先有嘅冬瓜盅都幾大盅,應該有成半個冬瓜,夠3-4個人食。一撈就撈到大堆材料,有素翅、蝦、火腿等等,又幾足料喎冬瓜燉到好腍身,容易起肉,飲完應該幾下火。呢個窩蛋蝦炆飯食落都唔錯,有大蝦、蝦乾同蝦籽,三重鮮味。似炒飯咁粒粒分明,飯底應該用上湯煮,好入味,鍾意食窩蛋飯應該都幾啱食。仲嗌左個乾炒牛河,好快送到,味道就正正常常啦。呢個咖喱豬扒飯竟然最有驚喜!塊豬扒有隻手掌咁大,仲有成兩塊,豬扒外脆內嫩,幾juicy。50幾蚊食呢個飯食到飽一飽好抵食!見呢個維他奶沙冰又幾盞鬼,我地三個就每人一隻味嗌嚟試下。結論係紅豆沙冰最正!好似紅豆雪條咁幾特別,而其餘兩款都唔差嘅~
經過香港地,見又多咗啲新嘢食,於是就入嚟試試佢!
冬瓜盅

一撈就撈到大堆材料,有素翅、蝦、火腿等等,又幾足料喎
冬瓜燉到好腍身,容易起肉,飲完應該幾下火。
窩蛋三蝦香菇炆飯

乾炒牛河

仲嗌左個乾炒牛河,好快送到,味道就正正常常啦。
重量級咖喱豬扒飯

左:紅豆沙冰;中:士多啤梨;右:朱古力