2018-02-08
1948 瀏覽
今日老細請食團年午飯,但由於中式食肆太多人,又見Ruby Tuesday有coupon,買一送一(其實係送平啲嗰個 lunch set ),二話不說就訂枱。見今日 free lunch ,就叫左steak据下。午市套餐可以揀湯或者沙津,天寒地凍,所以就要忌廉湯。個湯好creamy,一啲都冇將貨就價,落少啲料,啱哂鍾意cream嘅朋友。跟湯仲有蒜蓉包,應該係蒜蓉波先啱,熱辣辣嘅蒜蓉波份外香,點湯一流。個steak我要medium rare,煮得熟咗少少,但都有少少血水,啱我!雖然塊扒唔係好大件,但都幾厚。外皮煎得都好香脆。仲要左個牛油點steak 食,啲牛油比一餐肆香,仲有少少蒜蓉味,同牛扒好夾。建議你地食牛扒唔好要汁要牛油,牛油香同好食好多。配菜薯條炸得啱啱好,上菜時熱辣辣兼且好脆,一流。如有coupon絕對抵食!埋單6個餐(4個叫牛扒)都係600個大洋,抵食過晚市好多,而質素又相若。